12 ezer négyzetméteres üzemmel lépett be Magyarországra az Autoneum

2018-06-19

Az autószőnyegeket és szigetelőanyagokat gyártó, svájci tulajdonú Autoneum Komáromban nyitotta meg első magyarországi gyárát.


Egymillió járművet szolgálnak ki Komáromból

A svájci anyavállalat honlapján közzétett beszámoló szerint a 12 ezer négyzetméter területű létesítményből a közelben fekvő magyarországi és szlovákiai autógyárakat látják el. Az üzem első lépésben 500 ezer járműhöz biztosít alkatrészt, a közeljövőben évente egymillió jármű kiszolgálását tervezik.

A városháza tájékoztatása szerint az új beruházás 150 munkahelyet teremt a teljes kapacitás elérésekor.

A közleményben kiemelték, hogy néhány héten belül legyártják az első szőnyegeket egy német, prémium kategóriás autógyár számára. Ugyanakkor itt készülnek majd egy angol márka elektromos terepjáróinak kerékjárati zajszigetelői.


25 országban 12 ezer munkavállalóval

A komáromi létesítmény a cég hatodik kelet-európai gyára. Csehországban két termelőegységet és egy fejlesztőközpontot üzemeltetnek, két gyáruk van Lengyelországban, egy pedig Oroszországban.

A tőzsdén jegyzett Autoneum AG a nyilvánosan elérhető adatok szerint 25 országban van jelen és csaknem 12 ezer munkavállalót foglalkoztat. A társaság 2017-es nettó árbevétele meghaladta a 2,2 milliárd svájci frankot.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2018/05/12-ezer-negyzetmeteres-uzemmel-lepett-be-magyarorszagra-az-autoneum

Kapcsolódó tartalmak

TARTALOM MEGOSZTÁSA